Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je

Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je - Hallo sahabat m3et tv DN, Pada Artikel yang anda baca kali ini dengan judul Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan yang kami tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je
link : Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je

Baca juga


Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je

Admin KAGUM dengan anak muda, biar siapapun dia, beliau adalah seorang pemuda yang baik dan mempunyai pegangan agama yang kuat. Beliau tidak menjadikan alasan surau tutup untuk dijadikan alasan untuk meninggalkan ibadah solat, rukun Islam kedua yang juga disebut sebagai tiang agama.
Mari kita baca coretan sahabat maya ni…
Ternampak seorang brader ni solat di tempat letak kereta di shopping mall. Tanya kenapa? Dia baru habis kerja katanya. Lepas tu sekarang dah pukul 7 tak sempat lagi solat asar. Dah nak masuk Maghrib. Jadi dia kelam kabut cari surau tempat solat.
Dia kata Surau di mall tutup. Sampai kena kunci dengan mangga dengan notis kerajaan tak benarkan solat di mall kerana PKPB. Jadi terpaksa dia ambil wudhuk di tandas dan solat menggunakan alas sweater dia jadi sejadah.
Alhamdulillah Allah masih pilih dia dapat sempat solat asar sebelum tibanya waktu Maghrib.Walau apa pun halangan kita, jangan jadikan alasan kerja atau surau tutup untuk meninggalkan tanggungjawab kita sebagai hamba-Nya.
 .


Demikianlah Artikel Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je

Sekianlah artikel Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa di postingan artikel lainnya.

Anda sekarang membaca artikel Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je dengan alamat link https://www.meettv.me/2020/06/surau-di-shopping-mall-tutup-brader-ni.html

0 Response to "Surau di shopping mall tutup, brader ni solat kar parkir kereta je"

Posting Komentar